Haber

Fethiye Antik Tiyatro’da sahnelenen senfonik destanı 3 bin kişi izledi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Telmessos Antik Tiyatrosu’nda sahnelenen “19’undan Çok Önce, 23’ünden Sonsuza Kadar” adlı senfonik destanı yaklaşık 3 bin kişinin izlediğini bildirdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmalarının ardından geçen yıl yeniden ziyarete açılan Telmessos Antik Tiyatrosu’nda Cumhuriyetin 100’üncü yılını anlamlı bir şekilde kutladıklarını söyledi.

Bu etkinliklerden birinin de Cumhuriyetin 100. yılı şerefine yazılan “19’dan Çok Önce, 23’ten Sonsuza” adlı senfonik destanın sahnelenmesi olduğunu belirten Çıralı, eserde Atatürk’ün Cumhuriyeti kurma kararlılığının ve Kurtuluş Savaşı yıllarından başlayarak kuruluş süreci sahnelenmiştir. Açıklandığını belirtti.

Tarihi tiyatro doldu taştı

Senfonik destanın büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Çıralı, “Tarihi tiyatro, etkinlikte yaklaşık 3 bin kişiyi ağırladı. Bizi tam 100 yıl işgal karanlığından kurtaran ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. öncesinde silah arkadaşlarına ve bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve gazilerimize” dedi. “Onları sonsuz şükranla anıyoruz, ruhları şad olsun. Onlar bize ışık oldular, Cumhuriyeti hediye ettiler. Yaktıkları bu ışığı sonsuza kadar sürdürmek bizim görevimizdir.” dedi.

Burak Tüzün yönetimindeki senfoni orkestrasının, dramatik anlatıma özgün bestelerle eşlik ettiğini belirten Baş Prof. Dr. Kimseye Şikayet Etmeyin” diyen Çıralı, etkinliğe katılan vatandaşların ellerindeki Türk bayraklarıyla heyecanlı olduklarını söyledi. kayıt edilmiş.

İş hakkında

Özgün müziğini şef Musa Göçmen’in bestelediği, metnini ise Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen’in yazdığı eseri, şef Prof. Dr. Burak Tüzün yönetti.

Roma döneminde inşa edilen ve deniz kıyısına yakınlığıyla dünyadaki ender tiyatrolar arasında sayılan Telmessos tiyatrosunun tarihi atmosferinde sahnelenen eserde, cumhuriyet fikrinin ortaya atıldığı belirtiliyor. 1919’dan çok önce Gazi Mustafa Kemal’in zihninde oluşan ve 1923’ten sonsuza kadar destansı bir dille ve dönemin tanıklarının tanıklığıyla devam edecek. Anılarına dayanarak anlatılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu